V&D dreigt met schrappen banen

V&D schrapt ruim 200 arbeidsplaatsen als het niet lukt om via een loonoffer 10 miljoen euro te besparen op loonkosten. Dat meldt de Financiële Telegraaf. In een interne nieuwsbrief, die in handen is van DFT, staat te lezen dat V&D zich in een ‘uiterst precaire situatie’ bevindt. “Slechts indien de 10 miljoen kostenbesparing wordt gerealiseerd, hebben wij de financiering voor twee jaar veiliggesteld. Garanties op werk zijn daarbij niet te geven, maar gezegd moet worden dat in de huidige tijd geen enkel bedrijf in Nederland de garantie geeft dat er geen ontslagen vallen.”

Hoger beroep
Het is de eerste keer dat V&D openlijk aangeeft banen te schrappen als het loonoffer niet wordt doorgezet. De warenhuisketen geeft in de brief aan dat er hoe dan ook 10 miljoen euro bespaard moet worden op de loonkosten, ook als V&D in het hoger beroep in het ongelijk wordt gesteld. Het is overigens nog niet bekend wanneer de zaak dient. Volgens de vakbonden ergens in mei of juni.
V&D wil een eenzijdig loonoffer van 5,8 procent doorvoeren om een faillissement te voorkomen. De rechter zette daar eerder een streep door. Toch zegt V&D de loonmaatregelen zo snel mogelijk te willen doorvoeren. „Het is nog onduidelijk wanneer we een uitspraak van de rechter krijgen in het hoger beroep. Daarom hebben we besloten dat de loonmaatregelen in ieder geval niet eerder geïmplementeerd worden dan in april.”
(Bron: De Financiële Telegraaf)

V&D 27-3

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0