Verkoop Bonita aan Victory & Dreams onwaarschijnlijk

Op 20 maart 2019 werd de intentieverklaring voor de verkoop van Bonita aan het Nederlandse Victory & Dreams nog ondertekend, maar tot een overdracht is het tot nu toe niet gekomen. Dit blijkt uit een persbericht van de Tom Tailor Group. Op dit moment is er niet genoeg steun van de banken om moederbedrijf Tom Tailor Holding SE toestemming te geven voor de verkoop. De raad van bestuur herziet nu alle strategische alternatieven voor Bonita, inclusief hervatting van het verkoopproces. Tegelijkertijd zullen de lopende herstructureringsmaatregelen verder worden geïntensiveerd.

Heiko Schäfer (Tom Tailor Holding SE) vindt de verkoop aan Victory & Dreams nog steeds de beste optie: “We zijn diep teleurgesteld door deze ontwikkeling. Enerzijds omdat de verkoop van Bonita ondanks al onze inzet niet is afgerond, anderzijds omdat we dit nog steeds als de beste optie zien,” aldus Schäfer, “De directie zal zich daarom haar uiterste best doen om een goede oplossing te vinden voor alle betrokken partijen en zal doorgaan met de herstructurering van Bonita.”

In maart meldde Victory & Dreams zich nog als koper voor Bonita. Victory & Dreams is onder meer eigenaar van Witteveen en Miller & Monroe. Het modeconcern is sinds april in surseance van betaling.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0