Verkoop van modeketen Purdey loopt uit op chaos

De aanpak van de financiële problemen bij modebedrijf Brova is uitgemond in chaos. Dat schrijft het Financieele Dagblad. Vanwege de diepe, financiële problemen maakt het concern noodsprongen. Een daarvan is de verkoop van modeketen Purdey. De 22 damesmodewinkels werden eind maart voor  250.000 euro verkocht aan investeringsmaatschappij O&C.

Een belangrijke schuldeiser van Brova, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM), wil echter dat de verkoop ongedaan wordt gemaakt. Bovendien eist de BOM dat Brova onmiddellijk een lening van 1,7 miljoen euro terugbetaalt, waarvoor eerder uitstel van betaling was verleend. Daardoor dreigt het einde van het voormalige familiebedrijf.

Brova is tegenwoordig de eigenaar van de formules Duthler, HoutBrox en tot voor kort Purdey. De oprichtersfamilie Van Hout is in 2013 uit het bedrijf gestapt, dat sindsdien in handen is van directeur Martin Duthler en investeerder Ronald Verheij. De financiële problemen bij het concern stapelden zich al jaren op. Eerder dit jaar besloot huisbank ING geen krediet meer te verschaffen. Het werkkapitaal van  6,0 miljoen euro is sinds 1 januari bevroren. Pogingen van Brova om ING via de rechter te dwingen die bevriezing op te heffen, hebben niets opgeleverd.

Sindsdien balanceert Brova op de rand van de afgrond, al zeggen leveranciers en vastgoedeigenaren dat zij afgelopen maand nog keurig zijn betaald. De winkels van het bedrijf zijn ook nog open en de zomercollecties zijn geleverd.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0