Vertrouwen consumenten in juli nog steeds negatief

Vertrouwen consumenten in juli nog steeds negatief

De stemming onder consumenten is in juli 2023 niet veranderd in vergelijking met een maand eerder, meldt het CBS. Zowel het oordeel over het economische klimaat als de koopbereidheid veranderde niet. Consumenten zijn al vier jaar onafgebroken negatief.

Het consumentenvertrouwen in juli ligt ruimschoots onder het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar. Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit en in september en oktober 2022 de laagste stand ooit. Het CBS meet het consumentenvertrouwen elke maand sinds april 1986.

Consumenten onveranderd pessimistisch over economisch klimaat

Consumenten waren in juli net zo pessimistisch over de economie als in juni. Het oordeel van consumenten over de economische situatie in de komende twaalf maanden was wat negatiever, maar het oordeel over de economische situatie in de afgelopen twaalf maanden een fractie minder negatief.

Koopbereidheid even negatief

Het oordeel over de financiële situatie in de afgelopen twaalf maanden was iets minder negatief, terwijl het oordeel over de financiële situatie in de komende twaalf maanden vrijwel hetzelfde bleef als in juni. De tijd voor het doen van grote aankopen vonden consumenten een fractie ongunstiger.

Bron: CBS

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0