Vidrea Retail laat miljoenenschuld na

Vidrea Retail laat bij zijn faillissement een schuldbedrag van zeker €43 miljoen na. Dat staat beschreven in het eerste faillissementsverslag van curatoren Marie-José Cools en Rinke Dulack. Het modeconcern stond vorig jaar al miljoenen in de min. Tegenover de miljoenenschuld staat een boedelsaldo van slechts €283.000. De Belastingdienst krijgt nog bijna €2,9 miljoen van het bedrijf achter Miller & Monroe, ander crediteuren zijn samen goed voor nog eens € 2,75 miljoen. De banken wachten nog op een kleine €2,7 miljoen. Daarnaast zijn er nog bijna 450 andere schuldeisers die samen voor meer dan €35 miljoen schuld eisen, meldt RetailNews.

In het eerste jaar maakte Vidrea Retail nog een winst van €500.000 op een omzet van €31,6 miljoen. Vorig jaar bedroeg de omzet €37,5 miljoen, maar stond het bedrijf €3,5 miljoen in het rood. De curatoren hebben zich ondertussen gebogen over de mogelijkheden van een doorstart, maar dat heeft nergens toe geleid. De in totaal 72 winkels zijn begin augustus gesloten. Wat er met de voorraad gaat gebeuren is nog onbekend. Leveranciers met een eigendomsvoorbehoud krijgen de kans om hun voorraad terug te vorderen.

De oorzaak van het faillissement is volgens het bestuur dat financierders niet bereid waren aanvullende financiering te verstrekken. Daarnaast werd gewezen op het faillissement van de Duitse zustermaatschappij in maart 2019.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0