Voorbereiding verkoop Scotch & Soda in gang gezet

De huidige eigenaar van het Nederlandse kledingmerk Scotch & Soda, de Amerikaanse investeringsmaatschappij Sun Capital, bereidt een verkoop van het merk voor. Zakenbank Goldman Sachs is ingeschakeld om het verkoopproces te begeleiden, meldt het FD. Een verkoop zal op zijn vroegst in de eerste helft van 2019 plaatsvinden. Sun Capital was eerder ook al eigenaar van het inmiddels failliete V&D.

Scotch & Soda werd in 2011 voor 350 miljoen euro door Sun Capital gekocht. De investeringsmaatschappij wilde het merk laten uitgroeien tot een wereldspeler en voorzag vooral groei binnen de VS en het Verre Oosten. Het merk heeft wereldwijd zo’n 100 eigen winkels en verkoopt ook kleding via tussenhandelaren. Deze hebben echter verliezen in omzet geleden door de concurrentie van onlinegiganten als Zalando en modebedrijven als H&M en Inditex.

In het boekjaar van 2016/2017 was het bedrijfsresultaat van Scotch & Soda 50,9 miljoen euro, een verbetering van de 45,4 miljoen van het voorgaande jaar. Eenmalige kosten zorgden er echter voor dat er uiteindelijk toch een verlies werd geleden van 5,4 miljoen euro.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0