VrouwenMode in Portugal – Deel 3: Têxtil Cães de Pedra S.A.

Vakblad VrouwenMode vloog naar Portugal en ging in gesprek met vijf succesvolle fabrikanten. Vijf totaal verschillende bedrijven, met hun eigen verhaal en specialisme. Over vakmanschap, traditie en technologie. Elke week leest u het verhaal van één van hen. Deze keer is dat Têxtil Cães de Pedra S.A.

Têxtil Cães de Pedra S.A., een Portugese knitwearspecialist, werd opgericht in 1965. Jarenlang produceerde het bedrijf op private labelbasis. In 2006 breidde de fabrikant uit met een eigen merk: Lion of Porches. Met de opzet van dit label begonnen de activiteiten van het bedrijf zich langzaam te verschuiven. Têxtil Cães de Pedra S.A. werd een detailhandelaar. VrouwenMode ging in gesprek met Rui Maia.

Produceert uw bedrijf zelf niks meer?
Maia: “Nee. Op dit moment richten we ons volledig op de detailhandel van kleding. We produceren helemaal geen kleding meer: niet voor onszelf en ook niet voor andere labels.”

Wat zijn uw activiteiten op dit moment?
Maia: “We ontwerpen hier, in ons atelier in Guimarães, kwaliteitskleding voor heren, dames en kids. Dit zijn onder meer mantels, sweaters, shirts, t-shirts, polo’s, broeken en schoenen. Daarnaast zijn er modeaccessoires als shawls, riemen, handschoenen, sokken, ondergoed, hoeden, sieraden, tassen en kleinlederwaren. We zetten met Lion of Porches voor mannen, vrouwen en kinderen een total look op de markt.”

Wat is er zo special aan Lion of Porches?
Maia: “Het is een Europees merk met een unieke identiteit. Elk ontwerp straalt creativiteit en moderniteit uit. We ontwerpen alles met een groot oog voor detail. Kwaliteit is daarnaast een primair criterium voor het bedrijf.“

Hoe zou je de stijl van Lion of Porches omschrijven?
Maia: “Onze ontwerpers laten zich inspireren door de Britse stijl en cultuur. De look is stijlvol en modern, maar wordt speels door een explosie van kleur, bijzondere patronen en gedetailleerde borduursels. Elk stuk heeft een excellente afwerking en we zorgen elk seizoen voor stukken met diverse pasvormen en modellen, nieuwe texturen en verrassende patronen.”

Welke materialen gebruikt Lion of Porches?
Maia: “We besteden veel aandacht aan de selectie van onze materialen. We werken vooral met katoen, viscose, linnen, wol, zijde en kasjmier.”

Waar komen deze stoffen vandaan?
Maia: “Die komen uit verschillende landen. We halen het meeste uit Portugal, Spanje, Italië, Griekenland, Turkije, China en India. De toeleveranciers worden bij het ontwerpproces geselecteerd op basis van prijs/kwaliteitsverhouding.”

Wie zorgt er voor het ontwerpproces?
Maia: “Het ontwerpproces is verdeeld over de drie lijnen van het merk: man, vrouw en kids. De mannenlijn wordt ontworpen door Júlio Torcato en Fernando Nunes, de dameslijn wordt verzorgd door Natércia Margarido en de kindermodelijn door Josefina Borges.”

Hoeveel items laat u jaarlijks produceren?
Maia “Ontzettend veel: ongeveer een miljoen stuks.”

Waar wordt Lion of Porches verkocht?
Maia: “De producten van Lion of Porches worden zijn fysiek aanwezig in twintig landen, waaronder Groot-Brittannië, Schotland, Ierland, Spanje, Portugal, Zwitserland, Malta, Iran, Rusland, Zuid-Afrika, Griekenland, Georgië, de Dominicaanse Republiek, Libanon, Luxemburg, Zweden, Angola en Mozambique. Middels onze online store wordt de collectie in meer dan honderd landen verkocht.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0