VrouwenMode in Portugal – Deel 5: Pé de Chumbo

Vakblad VrouwenMode vloog naar Portugal en ging in gesprek met acht succesvolle fabrikanten. Acht totaal verschillende bedrijven, met hun eigen verhaal en specialisme. Over vakmanschap, traditie en technologie. Elke week leest u het verhaal van één van hen. Deze keer is dat Pé de Chumbo. In het kleine stadje Brito staat het atelier van Paula Alexandra Ribeiro de Sousa Leite Oliveira. Hier werken vijfentwintig modespecialisten aan een eigen label dat langzaam de catwalks verovert: Pé de Chumbo. Het merk staat in Portugal bekend om het veelvuldig mixen van materialen, het spel met transparantie en het kleurgebruik, dat de details van elk stuk naar boven haalt. We spraken met Sergio Rosa, die naast ontwerpster Alexandra Oliveira aan het hoofd van het merk staat.  

Kunt u iets over Pé de Chumbo vertellen? 

Rosa “We bieden exclusieve dameskleding, ontwerpen door fashion designer Alexandra Oliveira. Het merk staat bekend om haar unieke, handgemaakte geweven stoffen.” 

Welk soort items maken jullie? 

Rosa: “Van alles voor dames. Jurken, mantels, sweaters, tops, rokken en pantalons. De stijl is elegant en op-en-top vrouwelijk.” 

Welke materialen gebruikt Pé de Chumbo? 

Rosa: “We maken vooral gebruik van geweven stoffen en knits, die binnen ons bedrijf, op unieke wijze, met de hand gemaakt worden.” 

Waar komen de materialen vandaan? 

Rosa: “De draden komen grotendeels uit Portugal maar de stoffen worden hier, binnenshuis gemaakt.” 

Besteedt u onderdelen van de productie uit? 

Rosa: “Nee, alle stappen van het productieproces worden door ons gezet.” 

Hoeveel stuks produceert u per jaar? 

Rosa “We gaan voor exclusieve mode, dus dit zijn ongeveer drieduizend stuks per jaar.” 

Waar worden de producten verkocht? 

Rosa: “We verkopen onze mode in dertig landen, waaronder Portugal, Spanje, Frankrijk, Italië, Duitsland, Griekenland, Groot-Brittannië, Finland, België, de Verenigde Staten, China, Turkije, Koeweit, Egypte en Saoedi-Arabië.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0