VrouwenMode in Portugal – Deel 7: dat J.Caetano & Filhas, Lda.

Vakblad VrouwenMode vloog naar Portugal en ging in gesprek met acht succesvolle fabrikanten. Acht totaal verschillende bedrijven, met hun eigen verhaal en specialisme. Over vakmanschap, traditie en technologie. Elke week leest u het verhaal van één van hen. Deze keer is dat J.Caetano & Filhas, Lda.

In Parades, een plaats in het Portugese district Porto, staat de fabriek van J. Caetano & Filhas, Lda. De fabriek die in 1973 werd opgericht behoort tot een familiebedrijf en is één van Portugal’s meest vooraanstaande fabrikanten van premium shirts, blouses, jurken en rokken. Om aan de eisen van haar groeiende markt te voldoen heeft het bedrijf sinds 2001 ook productiefaciliteiten in Marokko en werd er in 2012 een logistiek centrum opgezet. Vakblad VrouwenMode ging op bezoek bij de razend drukke Afonso Duarte.

Waar komt het succes van J. Caetano & Filhas, Lda. vandaan?

Duarte: “We willen met al onze klanten een lange-termijnrelatie aangaan en gaan bij onze productie dus voor kwaliteit, efficiëntie en effectiviteit. Tegelijkertijd gaan we met respect en integriteit om met het milieu, de markt en onze medewerkers. We ondernemen actie om ervoor te zorgen dat hun motivatie en betrokkenheid hoog blijft.”

Heeft J. Caetano & Filhas, Lda. een eigen label? Of produceert het bedrijf voor andere merken?

Duarte: “We produceren alleen voor andere merken en hebben dus geen eigen label. We werken met namen als Gant, Filippa K, Tierra, Orvis en Houdini.”

Welk soort items maakt uw bedrijf?

Duarte: “We produceren casual-, zakelijke- en performancekleding voor dames en heren, in de productcategorieën shirts, blouses, jurken, rokken en shorts.”

Welke materialen gebruikt u?

Duarte: “We gebruiken geweven of knitted-materialen puur of mixen ze met andere materialen als katoen, elastaan, linnen, lyocell, zijde en wol. Daarnaast staat duurzaamheid bij ons hoog in het vaandel en maken we vaak gebruik van biologische of gerecyclede materialen. We hebben sterke banden met een groot aantal stofleveranciers over de hele wereld, die ons elk seizoen van de beste en meest geschikte materialen voorzien.”

Wie zorgt er voor het designproces?

Duarte: “Een team van textielspecialisten en patroonmakers zorgt er samen voor dat de inspiratie van onze klanten tot leven komt.”

Besteedt u onderdelen van de productie uit?

Duarte: “Nee. Met productiefaciliteiten in Portugal en Marocco hebben we de capaciteit en flexibiliteit om binnen een korte tijd een grote variëteit in stijlen neer te zetten. We begrijpen dat de vraag naar kwaliteitskleding groot is – en de concurrentie moordend – dus blijven we continue innoveren in mensen, machines en processen. We hebben de meest moderne machines in huis. Dit, gecombineerd met de precisie en ervaring van onze medewerkers is een winnende formule.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0