VrouwenMode in Portugal – Deel 8, Paula Borges

Vakblad VrouwenMode vloog naar Portugal en ging in gesprek met acht succesvolle fabrikanten. Acht totaal verschillende bedrijven, met hun eigen verhaal en specialisme. Over vakmanschap, traditie en technologie. Elke week leest u het verhaal van één van hen. Deze keer is dat Paula Borges.

In Maia, een voorstad van de gemeente Porto, staat het atelier van Paula Borges. Het familiebedrijf – de Paula Borges Company – werd in 1972 opgezet. Inmiddels werken er ruim honderd mensen in het bedrijf. Er zijn twee grote fabrieken – in Maia en Baião, maar het ‘familiegevoel’ is bewaard gebleven. We spraken met de ontwerpster, Paula Borges.

Paula Borges is de naam van uw eigen merk. Produceren jullie hiernaast voor andere merken? 

Borges: “Jazeker. Naast ons eigen label Paula Borges produceren we voor merken als Ralph Lauren, Balenciaga, Jenny Packman, Joseph, Simone Rocha, Koché, Erdem, Merchant Archive, Paco Rabanne, Roland Mouret, Acne, Victoria Beckham, Nina Ricci en Isabel Marant. We hebben ontzettend veel respect voor onze klanten en ‘vechten’ elke dag hard om hun vertrouwen te behouden. We willen ze immers niet voor één seizoen van dienst zijn, maar voor vele jaren.” 

Welk soort items produceert Paula Borges? 

Borges: “We produceren een grote verscheidenheid aan damesmode, waaronder jurken, rokken, mantels, jackets en blouses. We ontwerpen – ook voor andere merken – zelf prints en werken met de meest hoogwaardige stoffen. Zijde is één van onze specialiteiten.” 

Hoe zou u de stijl van het merk Paula Borges omschrijven? 

Borges: “Zeer vrouwelijk met elegante details en premium stoffen. We kunnen de stoffen zelf verven en werken veel met handgemaakte borduursels.” 

Waar komen de materialen die jullie gebruiken vandaan? 

Borges: “Onze stoffen komen voornamelijk uit Italië. Daar vinden we de beste kwaliteit en de mooiste stofontwerpen.” 

Besteedt u bepaalde stappen van het productieproces uit? 

Borges: “Nee, we doen echt alles zelf.” 

Wie staat er aan het hoofd van de designafdeling?

Borges: “Dat doe ik, samen met mijn dochter Lúcia Borges.” 

Hoeveel items kunt u op jaarbasis produceren? 

Borges: “We kunnen zo’n vijftigduizend stuks produceren, maar hanteren geen minimum.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0