WE Fashion pleit voor meer transparantie kledingindustrie

Op 12 november zette We Fashion haar handtekening onder de Transparency Pledge. Door het tekenen van de Pledge committeert We Fashion zich aan het publiekelijk communiceren van haar productielocaties. De volledige leverancierslijst van WE® staat inmiddels gepubliceerd op wefashion.com en is onderdeel van het WE CARE programma. Onder de noemer ‘WE CARE’ deelt WE Fashion haar duurzaamheidsdoelstellingen voor 2025.

Na het tekenen van het Convenant Duurzame Kleding en Textiel (CKT) in 2016, zet WE Fashion met de Transparancy Pledge een volgende stap in het bewerkstelligen van meer transparantie binnen de kledingindustrie. Sinds 2016 deelt WE Fashion haar leverancierslijst met de Dutch Agreement on Sustainable Garments and Textile (AGT). De fabriekslocaties van alle bedrijven die deelnemen aan AGT worden gedeeld op de website van Open Apparel Registry (OAR) en jaarlijks bijgewerkt. Door samen te werken met fabrieken, andere retailers en belanghebbenden, is WE in staat het welzijn en de rechten van werknemers in fabrieken te verbeteren en de stem van werknemers te vergroten.

“Met het tekenen van de Transparency Pledge en het publiceren van onze leverancierslijst, hopen wij een positieve bijdrage te kunnen leveren aan het inzichtelijker maken van de kledingindustrie. Het publiceren van de lijst biedt, naast ons eigen controlemechanisme, de mogelijkheid aan belanghebbenden om ons te waarschuwen wanneer er mogelijke misstanden worden waargenomen in ateliers waar wij produceren. Hierdoor kunnen wij indien nodig onmiddellijk in actie komen. Ons uiteindelijke doel is mode verduurzamen door met stakeholders de juiste balans te vinden tussen mens, milieu en economisch belang. WE draagt haar verantwoordelijkheid en wij vinden dat iedereen erop moet kunnen vertrouwen dat wij producten maken met respect voor mens en milieu. Nu en in de toekomst”, aldus Joris Aperghis, CEO WE Fashion Europe.

De Transparency Pledge is een internationaal initiatief, wat in Nederland gedragen wordt door de Schone Kleren Campagne en in het leven is geroepen om een gemeenschappelijke minimumstandaard voor transparantie binnen de kledingindustrie te bewerkstelligen. Door het tekenen van de Pledge committeren bedrijven zich aan het publiekelijk communiceren van hun productielocaties, inclusief mogelijke subleveranciers van productieprocessen die nodig zijn om het eindproduct te maken zoals printers, borduurwerk en wasserijen. Bedrijven worden geacht elk halfjaar de lijst bij te werken. Ook dient de informatie gemakkelijk vindbaar te zijn voor de consument.

Meer informatie: www.wefashion.com

 

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0