Winkels MS Mode dicht

MS ModeDonderdag 11 augustus is MS Mode failliet verklaard. Alle 130 Nederlandse winkels van MS Mode gaan dicht. Het bedrijf was sinds 5 augustus in surseance van betaling. Sindsdien lagen de bewindvoerders overhoop met schuldeiser Rabobank over de verdeling van de winkelverkopen, schrijft het Financieele Dagblad. Een laatste poging om eruit te komen is donderdagochtend op niets uitgelopen. De kans op een doorstart van het modebedrijf is daardoor flink afgenomen.

De Rabobank inde sinds vorige week alle opbrengsten uit de winkelverkoop inclusief de 21 procent btw die klanten betalen op hun aankopen, aldus bewindvoerder Frits Kemp. Volgens een afspraak gemaakt met de directie van MS Mode heeft de Rabobank voor de surseance-aanvraag bedongen dat zij alle inkomsten mocht afromen, waarbij wel werd afgesproken dat de bank in overleg met de bewindvoerders zou gaan over een redelijke kostenbijdrage. Die opstelling blijft volgens Kemp nu uit.

Rabobank is na de fiscus de grootste schuldeiser van MS Mode. De bank heeft naar verluidt 30 miljoen euro in het bedrijf gestoken. In een reactie laat de bank weten dat het tot het uiterste is gegaan om de toekomst van MS Mode veilig te stellen. ‘De bank incasseert nu een aanzienlijk verlies, dat ten koste gaat van de leden van de coöperatie en overige klanten. Rabobank spant zich thans tot het uiterste in om in het belang van alle stakeholders de onderneming of delen daarvan te redden.’

MS Mode heeft in totaal bijna 400 winkels in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Er werken circa 2300 mensen bij het bedrijf, waarvan 600 in Nederland.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0