Zakelijke rijders terughoudend bij overstap naar elektrische auto’s

Zakelijke rijders terughoudend bij overstap naar elektrische auto’s

Op 31 juli 2023 blijkt uit recent onderzoek van ANWB Zakelijk dat meer dan een op de drie (35 procent) mkb’ers binnen hun werkzaamheden niet verwacht te kunnen overstappen van fossiele brandstof naar elektrische aandrijving.

De voornaamste bezwaren tegen elektrische auto’s onder ondernemers zijn de hoge aanschafprijs (69 procent) en de vermeende onvoldoende actieradius (57 procent). Hiermee samenhangend geeft een meerderheid aan dat ze minstens zeshonderd kilometer willen kunnen rijden op een volle accu. Andere genoemde nadelen zijn een tekort aan openbare laadpunten (29 procent) en zorgen over de acculevensduur (26 procent).

Patrick van Weert, Product Manager bij ANWB Zakelijk, verklaart: “Uit ons onderzoek blijkt dat de wens voor een grote actieradius groter is dan de werkelijke behoefte. Ongeveer de helft van de ondernemers geeft aan dat ze dagelijks minder dan vijftig kilometer rijden. Wij vermoeden dat deze tegenstelling te maken heeft met het feit dat ondernemers vast willen houden aan hun gewoonte om 1 á 2 keer per week te tanken. Met een elektrisch voertuig zouden ze echter dagelijks moeten opladen.”

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0