Zalando gaat ChatGPT gebruiken als mode-assistent

Zalando gaat ChatGPT gebruiken als mode-assistent

Zalando lanceert binnenkort een eerste bètaversie van een door ChatGPT aangedreven mode-assistent op hun app- en webplatforms. Hiermee wil Zalando het potentieel van generatieve AI ontsluiten om de ervaring van het ontdekken en winkelen voor mode online te verbeteren.

Met de nieuwe mode-assistent kunnen klanten door het assortiment van Zalando navigeren met behulp van hun eigen woorden of modetermen, met als doel het proces intuïtiever en natuurlijker te maken. Als een klant bijvoorbeeld vraagt “Wat moet ik aantrekken voor een bruiloft in Santorini in juli?”, kan Zalando’s mode-assistent begrijpen dat dit een formeel evenement is, wat het weer is in Santorini in juli, en dus een schriftelijke uitleg geven met aanbevelingen voor kleding op basis van die input. Dit zou in de toekomst kunnen worden gecombineerd met voorkeuren van klanten, zoals merken die zij volgen en producten die beschikbaar zijn in hun maten, om een meer gepersonaliseerde selectie van producten te leveren.

Met zijn antwoorden zal Zalando’s mode-assistent klanten voorzien van relevante producten, waarbij ze doorlopende gesprekken kunnen voeren om hun resultaten te verfijnen. De eerste bètaversie zal in het voorjaar voor een geselecteerde groep klanten worden ingeschakeld, met ondersteuning in zowel het Engels als het Duits, en beschikbaar worden gesteld in Duitsland, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Oostenrijk.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0