Zalando groeit weer en focust meer op kwaliteitsmerken

Zalando groeit weer en focust meer op kwaliteitsmerken

Zalando boekte in het eerste kwartaal van 2024 een omzet van 3,3 miljard euro uit de verkoop van kleding en schoenen, wat een stijging van 1,3 procent ten opzichte van het voorgaande jaar betekent. Na een neerwaartse trend in de verkopen gedurende de laatste drie kwartalen van 2023, groeit Zalando weer, meldt NU.nl. “De tegenvallende verkopen vorig jaar werden toegeschreven aan een afname van de koopkracht onder Europese consumenten. Echter, Zalando ziet nu een positieve verandering in deze trend.”

Naast het aanbieden van haar eigen kleding- en schoenenlijn, fungeert Zalando ook als platform voor andere winkeliers. Hoewel de eigen omzet van Zalando aan het begin van dit jaar met 0,6 procent daalde tot meer dan 2,2 miljard euro, blijft het bedrijf optimistisch over de toekomst.

Financieel bestuurder Sandra Dembeck verklaarde dat het bedrijf verwacht dat de verkopen dit jaar weer zullen groeien. Om deze groei te stimuleren, heeft Zalando haar strategie aangepast en richt zij zich meer op de verkoop van kwaliteitsmerken. Het bedrijf gelooft dat jonge consumenten bereid zijn extra te betalen voor kleding van hogere kwaliteit, die langer meegaat dan de zogenaamde fast fashion.

Bron: NU.nl

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0