Zalando voegt meer duurzame merken toe

Zalando kondigt in een persbericht aan meer duurzame merken aan het assortiment toe te voegen. De merken Ecoalf, Mud Jeans, Swe-s, Girlfriend Collective, en Stripe + Stare worden binnenkort gelanceerd op het platform. Zalando zegt een rol te willen spelen in de groeiende vraag naar duurzame producten en met name klanten te willen helpen door hen te informeren over duurzaamheid.

Het duurzame kledingassortiment van Zalando bestaat uit meer dan 15.000 artikelen en telt meer dan 240 merken. Het assortiment strekt zich uit over alle categorieën, met merken als Mother of Pearl, Philippa K, Patagonia, Nudie en Eco Fair Fashion voor Dames en heren van ARMEDANGELS. De komende weken zullen nieuwe labels worden toegevoegd. Zalando duidt met een speciale ‘duurzaamheidsvlag’ producten aan die gemaakt zijn van duurzame materialen of bepaalde certificatie van duurzaamheid hebben. Zalando heeft deze aanduiding in 2017 getest om klanten gemakkelijk producten te laten vinden door merken die duurzamere materialen of werkwijzen gebruiken. In 2018 heeft de etailer dit uitgerold naar al hun 17 markten.

Om een ​​geloofwaardige speler in de duurzaamheid van de mode-industrie te worden, streeft Zalando ook naar meer duurzame keuzes binnen het bedrijf. Bijvoorbeeld door de tassen duurzamer te maken door het plastic te vervangen met papier. Meer informatie staat in het jaarrapport van Zalando.

Aanbevolen artikelen
Neem contact op

Wilt u ons een bericht sturen? Wij nemen z.s.m. contact met u op.

0